Foto Galeri Haber Yaşam Kültür-Sanat Çevre Gezi Spor Doğa ve İnsan

Kapat

Evde yoğurt mayalamanın püf noktaları

12 Ocak 2018, Cuma
Haber görseli
1
Yoğurt yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

Yoğurt mayası

Yoğurt mayasını, hazır aldığınız ya da önceden yapmış olduğunuz yoğurttan kullanabilirsiniz.

Sütün yoğurt haline gelmesini sağlayan ve faydalı bakterileri süte karıştırmanın en kolay yolu, bir parça yoğurdu ılık sütle karıştırarak, yoğurt yapacağınız sütün içine eklemektir. Yoğurdun kıvamını ve kalitesini ayarlayacak en önemli etken yoğurdun mayasıdır.

Şu Anda Okunanlar

Şu anda en çok okunan haberler için tıklayın.
Haber görseli
2
Sütün ısısı önemli

Yoğurt yapmak için hazırladığınız sütün iyice kaynamış olması ve tamamen soğumadan ilk ısısı düştüğünde kullanılması gerekir. Kaynamış ve soğumuş sütü tekrar yoğurt yapmak için ısıtırsanız sonuç hüsranla bitecektir.

Özetle sütü yoğurt için kaynatmalı ve ilk ısı geçtiğinde henüz sütünüz ılıkken mayayı eklemeniz gerekmektedir.

Son olarak, maya kattığınız sütün kapağını kapatarak hava almayacak şekilde bezle sarmanız, yoğurdun lezzeti ve kıvamı için oldukça önemlidir.