A+ A-

AK-DU Tulum Peynirine Üstün Lezzet Ödülü

1943’te ufak bir mandırada süt ürünleri üretimine başlayan AK-DU, geçtiğimiz günlerde uluslararası bir tadım ödülü olan Üstün Lezzet Ödülü’nü alarak lezzetini tescilledi.
Yayınlanma tarihi: 05 Eylül 2017 Salı, 14:13

[Haber görseli]

Farklı ülkelerden 135 şef ve gurmenin oluşturduğu Uluslararası Kalite ve Lezzet Enstitüsü her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce farklı ürünü kör tadım testleri ile değerlendirdi. Ambalajları olmadan tattığı ürünlere; ürün lezzeti, koku, aroma gibi kriterlere göre puanlar veren jüri, AK-DU’nun Bergama Tulum Peyniri’ni  Üstün Lezzet Ödülü’ne layık gördü. Böylece AK-DU Bergama Tulum Peyniri Türkiye’nin ilk ve tek üstün lezzet ödüllü tulum peyniri unvanını da kazanmış oldu.
 
İzmir’in Dikili, Bergama gibi ilçelerine bağlı köy ve beldelerden zamanında topladığı sütler ile üretimini büyüten AK-DU onlarca yıldır olduğu gibi bugün de uluslararası kalite standartlarına uygun olarak üretim yapıyor. Bergama Kozak Yaylası’nda başladığı üretimine şimdilerde Dikili’deki geniş tesislerinde devam ediyor. Brüksel’den Üstün Lezzet Ödülü’nü getiren Bergama Tulum Peyniri de Dikili’deki bu tesislerde üretiliyor.

Comment disclaimer